Vårbrev 2020

Skrevet av Berit Christensen

VÅRBREV 2020

Denne våren har vært underlig og uvirkelig for alle på alle mulig måter – med strenge retningslinjer og pålegg fra myndighetene, vi sto overfor en situasjon og dugnadsinnsats uten sidestykke for å lykkes med å bremse smittespredning og for å gi helsepersonell/helsemyndigheter en mulighet til å kunne håndtere situasjonen.  Hyttepåske ble forbudt ved lov, dersom man ikke hadde hytte i egen bostedskommune. Norske hytteeiere var lojale og holdt seg hjemme. 

Fremdeles er det mye man ikke har svar på, men pandemien er så langt under kontroll. Fra 20. april var det igjen lov å overnatte på hytta – og vi har hatt mulighet til å ha noen fine helger på hytta etter den datoen.  Langt uti mai er det fremdeles mulig å gå på ski i området rundt Lauvåsen. 

Mye tyder på at det blir begrenset med utenlandsturer denne sommeren – da blir gleden over å ha ei hytte dessto større. Vi ser fram til mange hytteturer framover.  

 

Jeg vet ikke om alle er klar over værstasjonen og webkameraet på Tryvang. Her kan man  gå inn for å se på vær og vindforhold – kameraet gjør at vi kan sitte hjemme å få informasjon om vær og vind på hytta. Gå inn på

 www.telenorbua.vinjevegen.info

Det ligger også en link inne på www.vinjevegen.info.

Det er også mulig å laste ned en App som heter VinjevegenNÅ.

 

Årsmøtet 2020ble avlyst – ny dato for årsmøtet blir 27. juni kl.11 ved Gapahuken.

 

I regi av løypelaget Vinjevegen/Lauvåsen ble det i vinterferien satt opp postkasser langs skiløypene. I postkassen lå det bøker der man kunne registrere seg hver gang man passerte ei av disse postkassene. I løpet av de 2 helgene det ble kjørt løyper etter det, så ble det registrert 90 navn. Det viser at det er mange skiløpere ute i skiløypene.

Det ble trukket ut en fra Tryvangpostkassene og en fra Lauvåsenpostkassene som vant hver sin tursekk med div. utstyr. Vinnere ble Lene Gjems (Lauvåsen) og Emil Juliussen (Tryvang). 

Det har vært krevende løypekjøring i vinter. Mange helger med mye vind, i tillegg var løypekjørng i vinterferien i Lauvåsen krevende pga, kuling og stengt vei. Stor takk til dere som har gitt bidrag – dere gjør løypekjøring mulig. 

Takk også til 8 hytteeiere i området som har stilt opp, fått opplæring på løypemaskin og kjørt løyper gjennom vinteren. GPS på maskina gir oss informasjon om kjøring. 

Det er kjørt 36 turer fordelt slik: 

1 tur på Fjelløypa på Tryvang

6 turer som er kortere enn 5 km

2 turer Blakersmoen og t/r Lauvåssetra (påsken)

17 turer rundt på Tryvang og Blakersmoen ( noen av disse turene var opplæring av løypekjørere)

10 turer om Helak hvor 3 av turene har hatt retur bak Gråvola.

6 helger er det kjørt skuterløyper i skiløypene i Lauvåsen som ikke kjøres av løypemaskin.

Det er kjørt omtrent like mye med løypemaskina i år som i fjorårssesongen. I år begynte sesongen tidlig – i fjor startet løypemaskina opp 17. januar. Vi håper at ny løype i Hemåsen har blitt satt pris på.

Det har i vår blitt kjørt ut stokker til merking av løypetrassèer.

Disse stokkene skal settes opp i sommer med retningsanviser og refleksbånd. 

Vi trenger noen som melder seg til å være med på denne dugnaden. Er det noen som vil bidra så meld i fra til Odd Erling Lange på tlf. 404 49929, evt. mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Det er muligheter for gode turopplevelser på sommeren  i området vårt. For turalternativer er det informasjon om det på www.vinjevegen.info , sett musepekeren på Lauvåsen – da kommer det opp «turstier langs Friisvegen».  

I løpet av sommeren er det plan om å få på plass ny bru over Søndre Bjøråa, flere har meldt sin interesse for å være med på dette. Dere blir kontaktet etter hvert. Vi trenger flere - det er bare å ta kontakt med Berit på 957 29118 evt. sende mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. eller Stein Berg på 

ellerDenne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

Mailadresser:

Husk å melde fra til oss hvis mailadresse eller adresse endres. Det er fremdeles en del vi ikke har mailadresse til – å sende ut brev og beskjeder på mail sparer oss både for mye arbeid og porto.

Dere kan enten ringe Berit på 957 29118 eller sende mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

Salg av hytter:

Det er viktig for hytteeierforeningen at vi får vite om at hytter selges. Vi oppdager stadig at vi sender ut brev og mailer til tidligere hytteeiere. Dersom vi får oppgitt navn og adresse på nye hytteeiere så sender vi velkomstbrev og informasjon om at hytteeierforeningen eksisterer, hva hytteeierforeningen jobber med og at det er mulig å melde seg inn.

Det er noen som tror at eiendomsmegler varsler oss – det er ikke riktig, eiendomsmegler varsler ikke velforeninger om salg av hytter. Har du fått ny hyttenabo så fortell dem om oss.

Fra Styret v/Berit