sommerbrev 2022

Skrevet av Berit Christensen

        SOMMERBREV 2022

Midtsommer er ei fantastisk tid å være på hytta, juni-nettene er lyse og lange. Det er vann og kulper som bare innbyr til en dukkert - det er satt opp badestige på brygga lengst nord i Lauvåsvatnet. En kveld i gapahuken kan også anbefales.

Denne påsken fikk vi endelig gjennomført både årsmøte og påskeskirenn på påskeaften.

Påskeskirennet ble gjennomført uten ski. Hele vinteren har vært preget av veldig lite snø i hytteområdet. Det har ikke vært mulig å preparere skitraséen med løypemaskin. Det ble kjørt med skuter fra midt i februar og til uka før påske - det var det løypelaget fikk til i år. Bare det var en prestasjon av våre flinke løypekjørere - det måtte improviseres og mye måtte tas på sparket for å få til dette.

Takk til løypekjørere, og takk til de hytteeierne som bidro med å betale årlig frivillig bidrag. Dugnadsinnsatsen er stor, og det er mye utgifter som skal dekkes sjøl om løypemaskina står.

Sjøl om det var lite snø nedi Lauvåsen i påsken så fikk de som ville, noen flotte skiturer innpå fjellet - det var fine forhold på skaraen mot skaret, Piggvola og Fampen.

Flaskepantcontainerne:

Innimellom blir containerne med flaskepant fulle. Røde Kors ber oss om ikke å kaste annet enn pant i containerne. Panten tar mindre plass hvis det ikke kastes poser. Røde Kors skal lage en plakat med kontaktinfo (tlf.nr. og e-postadresse ) om hvor det kan gis beskjed når containerne blir fulle.

Web-kamera

Det er værstasjonen og webkameraet på Tryvang. Her kan man gå inn for å se på vær og vindforhold – kameraet gjør at vi kan sitte hjemme å få informasjon om vær og vind på hytta. Gå inn på

 www.telenorbua.vinjevegen.info.

Det ligger også en link inne på www.vinjevegen.info.

Det er også mulig å laste ned en App som heter VinjevegenNÅ.

Mailadresser

Husk å melde fra til oss hvis mailadresse eller adresse endres. Det er fremdeles en del vi ikke har mailadresse til – å sende ut brev og beskjeder på mail sparer oss både for mye arbeid og porto.

Dere kan enten ringe Berit på 957 29118 eller sende mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Salg av hytter

Det er viktig for hytteeierforeningen at vi får vite om at hytter selges. Vi oppdager stadig at vi sender ut brev og mailer til tidligere hytteeiere. Dersom vi får oppgitt navn og adresse på nye hytteeiere så sender vi velkomstbrev og informasjon om at hytteeierforeningen eksisterer, hva hytteeierforeningen jobber med og at det er mulig å melde seg inn.

Har du fått ny hyttenabo så fortell dem om hytteeierforeningen.

Dugnader i sommer:

På årsmøtet kom det opp et ønske om å oppgradere bålplassen ved gapahuken. Hvis noen følger seg kallet, så ta kontakt med Berit på 957 29118 eller sende mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Materialer dekkes av hytteeierforeningen.

Det skulle også vært tatt vekk kjerr ved lekeplassen nedpå setra. Det samme gjelder her - dersom noen vil bidra med det, ta kontakt med Berit.  Følg også med på Facebook for evt. smådugnader på kort varsel.

Vedlikehold av skiløyper og bygging av ei ny bru gjøres gjennom hele sommeren i regi av løypegruppa i Lauvåsen, hvis noen vil bidra her ta kontakt med Odd-Erling Lange tlf.nr. 404 49929.

Årsmøte i Vinjevegen/Lauvåsen løypelag:

Årsmøtet avholdes ved garasjen på Tryvang 13. august 2022 kl. 16. Sakspapirer legges ut under løypelaget sin fane på www.vinjevegen.info.

For dere som ønsker gode løyper i området så er det viktig at også Lauvåsen-folket møter her.

I etterkant av årsmøte tennes grillen, og man håper på en hyggelig ettermiddag på Tryvangplassen.

Det kommer mer informasjon om dette.

Styret i Lauvåsen Hytteeierforening ønsker alle en riktig god hyttesommer!