Høstbrev 2022

Skrevet av Berit Christensen

HØSTBREV 2022

Sjøl om løvet er borte og de flotteste høstfargene er over for i år, er det vakkert i fjellområdet vårt - et lite snødryss over Fampen i slutten av oktober.

Jfr. sak på årets årsmøte ang. oppbevaring av snøskuter på vinterstid og evt. påbygg på bua på lekeplassen. Vi har nå inngått leiekontrakt med Statskog på løa på setra - en billig og god løsning. Vi ble enige med Statskog om ei kontrakt på 10 år og årlig leie på kr. 1200.

Det er ei dør på hver av langsidene på løa. Begge dører er skiftet ut, målene er ikke endret. Det er brukt materialer som er «estetisk riktige» slik at utseende på dørene er tilpasset ei gammel løe. Stein Berg fra styret har gjort en kjempejobb! Tusen takk -

Bakgrunnen for å få til en oppbevaringsplass for skuter i Lauvåsen er at en av snøskuterne til løypelaget skal plasseres i Lauvåsen. Det gjør systemet med løypekjøring mindre sårbart ved gjenblåst /stengt Vinjevei, og i de vinterene det er så lite snø at det er vanskelig å få løypemaskin og skuter over til Lauvåsen. I kommende vinter prøver vi å få til et samarbeid med Røde Kors og evt. noen hytteeiere i Lauvåsen som kan kjøre løyper i området Lauvåsen - alt i regi av løypelaget. Det vil i utgangspunktet være skuterkjøring i det løypenettet som ikke kjøres av løypemaskina. Er det noen hytteeiere som har erfaring med løypekjøring med skuter og kan tenke seg å bidra?

Ta kontakt med Berit på tlf. 95729118.

Skiløyper til vinteren:

Det vil bli sendt ut en oppfordring om å betale bidrag til vinterens løypekjøring i desember. Det er et frivillig bidrag, men bidrag vi er avhengig av for å kunne tilby gode og trygge løyper. Frivillig løypeavgift går til mye mer enn løypemaskina – kjøring av interne løyper med skuter og ikke minst merking av både nye og gamle løypetraséer. I år er det bygget ei ny bru i snøskutertraséen i Lauvåsen, og løypenettet er ettersett. I fjor var det for lite snø til å kunne kjøre med løypemaskin. Det ga dårligere kvalitet på løypene, med lite snø er det vanskelig å lage skiløyper. Vi krysser fingra og håper først på barfrost for at myrene skal fryse, og deretter masse snø til vinteren som kommer -

Status dugnadsarbeid:

For noen år siden ble det etablert flere dugnadsgrupper i Lauvåsen. Vi ser at det jobbes uten at styret involveres - det er blitt ryddet i busker og kjerr på lekeplassen, det er i orden ved gapahuken, brua på stien opp til Vinjestøtta tatt både opp og ned, badestigen er oppe av Lauvåsvannet og løypegruppa har gjort en solid jobb. På neste årsmøte får vi oppdatere/revitalisere gruppene - det er kommet flere nye hytteeiere som kanskje vil bidra, og vi må etablere en slags tilbakemeldingordning til styret. Dette kommer vi tilbake til.

Mailadresser:

Husk å melde fra til oss hvis mailadresse eller adresse endres. Vi har fremdeles noen vi ikke har mailadresse til – å sende ut brev og beskjeder på mail sparer oss både for mye arbeid og porto.

Dere kan enten ringe Berit på 957 29118 eller sende opplysninger på mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Dere som får dette brevet via posten mangler vi mailadresse til.

Salg/eierskifte av hytter:

For å kunne ønske nye hytteeiere velkommen til Lauvåsen, og gi informasjon om arbeidet velforeningen Lauvåsen hytteeierforening gjør, er vi avhengig av at de som selger melder om at de har solgt, og om mulig gir oss adresse/mailadresse til nye eier.

Vi ser ukjente navn på Facebook. Noen er tydelig nye hytteeiere, men som vi ikke har opplysninger om. Det er frivillig å være medlem, men vi håper og tror at de aller fleste ønsker å være medlem. Har du fått en ny hyttenabo så setter vi pris på litt reklame. Informasjon er også slått opp på vannbuene.

Status innbetaling av kontingent:

Pr. nå er det 115 hytter som har betalt årskontingent i Lauvåsen hytteeierforening - vi håper at flere ser nytten av den jobben som gjøres av hytteierforeningen og ønsker å være medlem. I fjor var det 160 som betalte (av ca. 220 hytter). Det kan være at fakturaen har havnet i søppelboks/spam. Fakturaen ble sendt ut 30. juni i år, det ble sendt en påminning i slutten av oktober.  Enkleste måten å sjekke om dere har betalt eller ikke er å sjekke i egen nettbank på betalinger. Kontonummer er 1800 21 63531 og summen er kr. 350. 

Ha fine turer på hytta framover -

Fra Styret