Høstbrev fra styret i Lauvåsen hytteeierforening- 2017

Skrevet av Berit Christensen

HØSTBREV 2017

Årets høstbrev blir skrevet fra kjøkkenbordet på hytta i Lauvåsen, det er fredag i høstferien, og ute er det virkelig høst.

I dag har noen fra løypeutvalget vært ute og ryddet og merket det siste av skiløypene. Etter to vintre med lite snø håper vi på en vinter med mye snø og flotte forhold for kjøring av skiløyper slik at vi får full uttelling på at løypemaskina kjører løypene.

Kalle Solhaug har gitt seg som løypekjører etter mange, mange år som dyktig og trofast bidragsyter til gode skiløyper for folket i Lauvåsen. Kommende vinter har Stor-Elvdal Røde Kors tatt på seg å kjøre alt av skuterløyper for oss, løypemaskina kjører hovedtrasèen. For de som ikke har kjøpt seg andel i løypemaskina eller for nye hytteeiere så er det fremdeles mulig å kjøpe andelsbrev, kr. 3000 overføres til kontoen til Vinjevegen/Lauvåsen løypemaskin SA, kontonummer 1822 57 57565 – merk innbetaling med navn og Lauvåsen.

Anmodning om frivillig løypebidrag kommer rett over nyttår.

Dugnad ble gjennomført den 17. juni 2017. Frammøte var heller dårlig – ingen utenom medlemmer av styret og løypeutvalget møtte. Allikevel ble det gjort mye:

 • Bygging av ny bru på stien mellom Hemåsen (A-feltet) og Vinje-støtta
 • Bygging klopp over bekk på myra ved Kollen (B-feltet)
 • Beising av grillbua ved Lauvåsvannet
 • Merking av skiløyper

Vi har stor forståelse for at mange ikke kan delta på oppsatt dato, det er imidlertid mange oppgaver som kan utføres ellers i året – ønsker dere å bidra så er det bare å ta kontakt.

I løpet av sommeren ble det gjort flere gode bidrag for fellesskapet:

 • Mer rydding/merking av skiløyper
 • Satt på plass brua over Bjøråa ved enden av Kletten (C-feltet)
 • Oppretting av fiskebrygga på nordenden av Lauvåsvatnet
 • Oppsetting av nedblåst skilt inn til Hemåsen
 • 2 nye benker ved badedammen på setra
 • Merking av flere stier bl.a. opp til Veslekletten
 • Trapp på grillbua

Stor takk til alle som har bidratt.

Apropos grillbua – vi ønsker å gi den plassen et navn – gode forslag kan sendes Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Strøm:

Det mangler pr. dato 8-10 hytter for at Eidsiva prioriterer strømutbygging til Lauvåsen.

Som mange har erfart så har det vært mye rot på listene til Eidsiva – både på utsending av brev og i registrering av påmeldte. Det var ikke noe bedre ved andre gangs registrering enn ved den første. Hytteeierforeningen vil etter hvert bli innkalt til et møte, Eidsiva hadde ikke tid til et slikt møte i høst. Signalene fra Eidsiva er at Lauvåsen ikke står på framdriftsplanen til Eidsiva med det første. For at hytteeierforeningen skal ha med seg riktig informasjon til dette møtet Eidsiva så er det viktig at evt. nye hytteeiere som ikke har registrert seg som interessert eller evt. andre som fremdeles ikke har registrert seg som interessert i tillegg til å melde til Eidsiva også sender en mail

til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ringer 95729118 (Berit) om dette.

Styret har bedt Eidsiva sende en tilbakemelding til de som har meldt seg på strøm om status i prosjektet.

Parafinutkjøring:

I dag har Grøtting kjørt ut parafin antagelig for siste gang til Lauvåsen, på grunn av vedtak om framtidig forbud om bruk av fossilt brennstoff i tettbygd strøk så gir de seg med parafin.  Esso og Circle K kjører ut parafin så lenge det er igjen parafin på lageret på Sjursøya – etter det sier de at det er slutt.  Det har vært lettvint å få dette levert på ”døra”, men den tid er nok over.

Kontingent 2017:

Pr. 1. september har 121 hytter betalt kontingent i hytteeierforeningen for 2017. Dere som ikke har betalt vil få purring, kontingenten er på kr 300. Dersom kontingent ikke betales, så vil de som ikke har betalt, ikke lenger motta informasjon osv. fra Lauvåsen hytteeierforening.

Mailadresser:

Husk å melde fra til oss hvis mailadresse eller adresse endres. Det er fremdeles mange vi ikke har mailadresse til – å sende ut brev og beskjeder på mail sparer oss både for mye arbeid og porto.

Dere kan enten ringe Berit på 957 29118 eller sende mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Salg av hytter:

Det er viktig for hytteeierforeningen at vi får vite om at hytter selges. Vi oppdager stadig at vi sender ut brev og mailer til tidligere hytteeiere. Dersom vi får oppgitt navn og adresse på nye hytteeiere så sender vi velkomstbrev og informasjon om at hytteeierforeningen eksisterer, hva hytteeierforeningen jobber med og at det er mulig å melde seg inn.

Påskeskirenn:

Minner bare om at vi fremdeles ikke har noen arrangør til påskeskirennet 2018 – har dere lyst så meld i fra.

Vinteren nærmer seg – det er bare å begynne å glede seg til fine skiturer, lange blåtimer og gode stunder på hytta. Lauvåsen er virkelig et godt sted å være!

Fra Styret